תבשיל שעועית שחורה ובטטה של איתן הבשלן
תבשיל שעועית שחורה ובטטה של איתן הבשלן,
איתן ידוע כבשלן על - איכשהו כל דבר שהוא נוגע בו יוצא פשוט חלומי ולי נשאר רק לשמור את המתכונים ולהכין שוב ולברך שזכיתי במתכונאי (יוצר מתכונים) אלוף.
הסוד בתבשיל הזה הוא בישול ממושך עד שהשעועית ממש נמסה.
רכיבים:
חצי קילו שעועית שחורה לאחר השרייה של מינימום 24 שעות ובישול מקדים במים בלבד לפחות שעתיים.
טיפ: את השעועית ושאר הקטניות אני משרה ומבשלת ואז שומרת במקפיא שיהיו אופציות זמינות להכנה של תבשילי הצלחה.
בצל
ג'ינג'ר טרי מגורד
4-6 שיני שום
גזר חתוך לקוביות
בטטה חתוכה לקוביות
2 עגבניות מגורדת
2 כפות רסק עגבניות
חצי קילו שעועית שחורה
חצי לימון
תיבול:
2 כפיות מלח הימלאיה - בסיום הבישול
כפית אבקת קארי
חצי כפית גרם מסאלה
כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם.
רבע כפית פלפל שחור
כפית סילאן
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם 2 כפות שמן זית, נוסיף את השום, גינג'ר טרי מגורד ואחרי כמה דקות את העגבניות.ושאר הרכיבים.
נכסה במים עד כ 2 ס"מ מעל לתבשיל, נתבל עם כל התבלינים חוץ מהמלח שאותו נוסיף רק בסיום הבישול.
נבשל מינימום שעה, רצוי להשאיר על להבה נמוכה לבישול ארוך - זה משדרג משמעותית את הטעם.
רק לוודא שיש מספיק נוזלים.
איך נתייחס?
עד 2 כוסות של התבשיל המוכן כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.
